Mauri Pekkarinen: ”Se teki vaikutuksen, että ei tehty suurin piirtein, vaan tehtiin just eikä melkein!”

savupiipun-korjaus (4)

Kansanedustaja ja eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen hankki 1900-luvun alkupuolella rakennetun Vespuolen koulun perheensä kokoontumispaikaksi. Rakennuksessa päätettiin ottaa käyttöön vanhat pönttöuunit, jolloin myös hormien tarkastus ja kunnostus nousi oleelliseksi osaksi remonttia.

Koulun savupiippuja ei ollut aluksi tarkoitus ottaa käyttöön lainkaan. Kun vanhat pönttöuunit päätettiin palauttaa käyttöön, tuli hormien kunnostus ajankohtaiseksi. Savupiippuja ei ollut käytetty aikoihin, joten ne piti tarkistaa ja kunnostaa ennen käyttöä. Lujahormia Pekkariselle suositteli tuttu muurari.

– Kinnusen Timo, joka muurasi nämä uunit, kertoi Lujahormista. Kävin tapaamassa ja paikan päällä katsomassa, miten ammattimaisesti pojat toimi.

– Vaikuttava oli poikien työmetodi, kun sitä siinä katseli. Se teki tällaiseen maallikkoon vaikutuksen. Laitan ihan samaan sarjaan kuin Kinnusen muurariammattilaisena.

Lujahormin Ville Hänninen ihastelee uusia pönttöuuneja

Lujahormin Ville Hänninen ihastelee uusia pönttöuuneja

”Ammattilaisen pitää sanoa, mitä siellä pitää tehdä”

Pekkariselle oli tärkeää, että hormien kunnostus tehdään alusta loppuun saakka ammattilaisten johdolla. Asiakkaana hän osasi esittää tarpeen – hormit pitäisi saada kuntoon. Lujahormin ammattilaisille jäi tehtäväksi kertoa luotettavalla tavalla, mitä kunnostukseen tarvitaan.

– Sovittiin, että tämmönen yks savupiippu ja toisesta pari hormia pitää panna kuntoon. Sen jälkeen ammattilaiset kertoi, mitä siellä pitää tehdä. Mulla ei ollut siihen osaa eikä arpaa. Täysi palvelu alusta loppuun saakka. Meikäläisen tapaiselle asiakkaalle se pitää näin ollakin, kun ei tiedä, mitä siellä pitää tehdä.

Lujahormin työntekijät sopivat aikataulut kuntoon suoraan muurarin kanssa ja ryhtyivät hommiin. Pekkarinen sattui käymään työmaalla vasta, kun työ oli jo loppusuoralla. “Laskun maksu jäi minulle. Kaikki meni oikein sujuvasti”, Pekkarinen toteaa.

Vespuolen koulu Jyväskylän Korpilahdella

Vespuolen koulu Jyväskylän Korpilahdella

Lopputuloksena turvalliset hormit ja sujuva palvelukokemus

Työn lopputulokseen ja palvelukokemukseen Pekkarinen on tyytyväinen. Vaikka kunnostustyö oli odotettua isompi, se sujui ammattilaisten käsissä luotettavasti ja nopeasti alusta loppuun.

– Ihan täydellinen palvelu. En edes ymmärtänyt, että nykyaikainen hormien tilan tarkastelu tarkoittaa sitä, että siitä saadaan erittäin tarkat kuvat ihan koko hormin läpi – missä kunnossa hormit olivat ennen tätä slammausta, ja missä sen jälkeen. Se teki vaikutuksen, että ei tehty suurin piirtein, vaan tehtiin just eikä melkein.

– Takkaakin on jo kokeiltu, ja hyvin vetää! Kyllä voin tämän kokemuksen perusteella suositella Lujahormia.

Savupiipun hormit ennen ja jälkeen massakorjauksen

Vespuolen koulun savupiipun hormit ennen ja jälkeen massakorjauksen

Haastattelu ja artikkelin kirjoitus: Suomen Asiakaskokemukset

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.