Mikä ihmeen Lujahormi?

yhteislahto2

Lujahormi on keskisuomalaisten nuohoojien perustama yritys. Ennen vuotta 2015 yrityksemme tunnettiin nimellä STP Nuohous.

- Palveluiden laajentaminen nuohousten lisäksi hormisaneerauksiin sai alkunsa, kun jouduimme jatkuvasti huomauttamaan asiakkaitamme hormien heikosta kunnosta ja paloturvasta. Huonokuntoisten hormien määrä suomalaisessa rakennuskannassa oli selvästi lisääntymään päin. Olimme törmänneet ongelmaan aikaisemmin vain 50-luvun tai sitä vanhemmissa omakotitaloissa. Yhä useamman hormin kohdalla jouduimme kehottamaan asiakasta tekemään hormeille korjaustoimenpiteitä.

– Meillä oli tapana ohjata asiakkaita hormisaneerauksia tekevien yritysten puoleen. Lähes aina meiltä kysyttiin, että miksi me emme itse voisi tehdä nuohouksen ohella myös saneerauksia? Hyvä kysymys. Olihan meillä kaikilla nuohoojan ammatin lisäksi laadukas koulutus myös saneerauksien toteuttamiseen.

– Asiakkaiden kehoituksesta innostuneena hankimme lisäkoulutusta ja perehdyimme erilaisiin saneerausmateriaaleihin. Vuoden 2014 kesään mennessä olimme toteuttaneet nuohouksien ohessa jo yli 200 omakotitalon hormistosaneerausta.

– Tänä päivänä olemme Keski-Suomen alueella johtava hormisaneerauksien toteuttaja. Nuohous on edelleen leipälajimme ja tavoitteenamme on paloturvallinen koti.

Juha Lehtimäki
Nuohooja & toimitusjohtaja

Katso video

Lujahormi Oy:n palveluihin kuuluvat Äänekosken nuohousalueen nuohouksien lisäksi savupiippujen kunnostukset ja korjaukset koko Keski-Suomen alueella.

Tiesitkö, että suurin osa ennen 80-lukua rakennetuista muuratuista savupiipuista vuotaa? Savupiiput ovat vuosien saatossa rapautuneet ja kuluneet käytössä. Heikkokuntoiset savupiiput ja tulisijat ovat yksi yleisimmistä tulipalojen syttymissyistä. Tilastojen mukaan niiden aiheuttamat tulipalot ovat 2000-luvulla lisääntyneet huomattavasti. Savupiipun kunnostaminen ei nykypäivänä enää tarkoita sen kokonaan uudelleen muurausta vaan savupiipusta voidaan tehdä uudenveroinen hormisaneerauksella. Lujahormin hormisaneeraukset toteutetaan pääasiassa massakorjaamalla. Massakorjauksissa käytettävä massa sopii myös öljy- ja kaasukäyttöisiin hormeihin. Työ kestää 1-2 vuorokautta riippuen hormien pituudesta ja määrästä. Korjatut hormit ovat käyttökuntoisia heti massan kuivuttua, noin 2-3 vuorokauden kuluttua luovutuksesta. Lujahormi antaa tehdylle työlle pidennetyn viiden vuoden asennustakuun. Materiaalitakuu vaihtelee käytettävän massan mukaan, mutta se on aina vähintään 10 vuotta. Massakorjauksesta käytetään myös nimitystä hormipinnoitus, hormimassaus ja liukuvalu.

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.