Lujahormi luovutti Sahikallioille polttopuita koko vuodeksi

sahikallio-mikko

Mikko ja Outi Sahikallio asuttavat kolmen tyttären kanssa vuonna 1956 rakennettua tyylikästä omakotitaloa Jyväskylän Mattilanpellolla. Perhe on asuttanut taloa kymmenen vuoden ajan.

Talotekniikkaprojektien parissa työskentelevä Mikko on tietoinen vanhemman omakotitalon kunnossapitoon liittyvistä remonteista.

– Ylä- ja alakerta on uusittu käytännössä kokonaan. Kellarin remontointi aloitetaan kun ehditään. Katto on uusittu kymmenisen vuotta sitten, samoin salaojat ja putkistot, Mikko kertoo.

– Lujahormilta tilaan savupiipun ja hormien tarkastuksen. Savupiippu on luonnollisesti rapautunut ja joitakin muutoksia on tehtävä ainakin yläpäähän, koska öljylämmitykseen käytetyt hormit eivät enää ole tarpeellisia.

Taloa lämmitetään nykyisin kaukolämmöllä, mutta aivan käyttämättönä eivät ole tulisijatkaan. Takassa poltetaan puita talvisin lähes päivittäin ja saunominen puulämmitteisessä saunassa on koko perheelle mieluisaa. Puita tarvitaan vuodessa lopulta siis aika paljon. Takan lämmityksestä talvisin kantaa vastuun perheen äiti. Lastenvaateliike Kimperin yrittäjänä toimiva Outi-äiti ei pelkää puuhommia, vaan on tehnyt miehensä kanssa sopimuksen:

– Meillä on semmoinen periaate, että Mikko hommaa polttopuut ja minä huolehdin siitä, että ne kannetaan sisälle! Ei minua tällainen järjestely haittaa. Minulle riittää, että Mikko huolehtii puut pihaan. Tänä vuonna oli tarkoitus hakea puita mökkitontiltamme, joka sijaitsee tässä lähettyvillä saaressa, kertoo Outi.

Keväällä Mikko osallistui Lujahormin arvontaan, jossa pääpalkintona oli polttopuut koko vuodeksi kahdelle kotitaloudelle. Arvontaan Mikko törmäsi sattumalta Facebookissa. Osallistujia arvontaan riitti tuhansia. Kun voitosta ilmoitettiin Sahikallioille, niin Mikko oli ehtinyt jo unohtaa koko arvonnan.

– Polttopuut olivat tosi mukava yllätys. Kun kerran minun vastuullani on polttopuiden hankkiminen ja niitä en vielä ollut ehtinyt hankkia, niin tämähän tuli oikein hyvään saumaan! Kyllä tällä määrällä meillä pärjätään ensi vuoteen, kiittelee Mikko.

Kuivat koivuklapit pihaan toimitti Lujahormin tilauksesta keskisuomalainen Niinimäen Puu. Arvontapalkinnon Sahikallioille luovutti Lujahormin Ville Hänninen.

polttopuut-sahikallio

Kategoria(t): Ajankohtaista, Voittajat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.