Tapio Saarinen: ”Asiakkaana sain itse päättää mitä teen asian kanssa ja teenkö edes yhteistyötä Lujahormin kanssa”

IMG-20151216-WA0005

Tapio Saarisen rintamamiestalo sijaitsee järven rannalla Keuruun keskustan tuntumassa. Tapion perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kolme lasta ja kaksi koiraa. Vuosikymmeniä vanha talo on vaatinut monenlaista remontointia. Keväällä 2015 Tapio kiinnostui savuhormien kunnostamisesta ja tilasi Lujahormilta ilmaisen tiiveystarkastuksen.

– Nuohoojan kanssa oli ollut puhetta, että savupiiput tarvitsivat jossain vaiheessa isompaa korjausta. Talo on rakennettu vuonna 1954 ja savupiipun sisäpinnat olivat alkuperäisessä kunnossa. Ikä rapauttaa ja etenkin saumojen tiiveys alkaa falskaamaan. Ulkonevat osat meillä on uusittu peltikaton vaihdon yhteydessä.

– Lujahormin mainokseen törmäsin netissä. Savuhormien kunnostusmenetelmät olivat entuudestaan tuttuja. Lujahormista löytyi asiallinen esittely toiminnasta ja tuotteesta. Tilasin ilmaisen tiiveystarkastuksen ja Lujahormin edustaja tuli sen sitten tekemään.

“SAVUPANOSKOE ANTAA KONKREETTISIA TULOKSIA”

Lujahormin toteuttamassa savupiipun tiiveystarkastuksessa käytetään apuna savupanosta. Lisäksi savupiipun ja tulipesien kunto tarkistetaan silmämääräisesti. Tapion mielestä savupanoskoe on hyvä tapa tarkastaa savupiipun kunto:

– Savupanoskoe antaa konkreettisia tuloksia. Kun hormit suljetaan ja värisavulla sitten katsotaan, että jos savu tulee vääristä paikoista, niin kyllähän siinä vuodot näkyvät.

Pienet vuodot eivät haittaa ja ovat sallittuja. Suuremmat ja selvät vuodot hormista toiseen tai jopa savupiipun ulkopuolelle ovat merkki savupiipun huonosta kunnosta ja korjaustoimenpiteitä kannattaa silloin harkita.

– Meillä piippu oli rapautunut, etenkin saumoista. Vuosien aikana paloturvallisuuteen liittyvät tekijät vain pahenisi. Sen lisäksi on savuhaitat ja hajuhaitat, Tapio tietää itse kertoa.

“TARJOUS OLI KIRJALLINEN, YKSILÖITY JA SELKEÄ”

Tarkastuksen jälkeen Tapio sai Lujahormin edustajalta tarjouksen savupiipun kunnostamisesta massakorjaamalla, eli pinnoittamalla. Tapion kokemus tapahtumasta oli tosi positiivinen.

– Myyntitapahtuma oli äärimmäisen asiallinen, ei missään nimessä mitenkään aggressiivinen. Edustajan laskema tarjous oli kirjallinen, yksilöity ja selkeä. Hinnat oli eroteltu ja siitä kävi selväksi työn- ja kotitalousvähennyksenosuus. Asiakkaana sain itse päättää, mitä teen asian kanssa ja teenkö edes yhteistyötä juuri Lujahormin kanssa.

– Netistä surffailemalla katsoin alan muitakin toimijoita. Lujahormilla referenssit, näyttö, kokemukset ja lupaukset oli kerrottu vakuuttavasti, ja eikä ollut mitään syytä epäillä niiden paikkansa pitävyyttä.

Tapio valitsi Lujahormin savupiipun massakorjauksen tekijäksi. Kesällä oli hormisaneerauksen aika.

“TURVAVÄLINEIDEN KÄYTTÖ JA SUOJAVAATTEET KUNNOSSA”

– Palvelun toimitus sujui erinomaisesti. Sovittuna päivänä Lujahormin kaverit tuli nosturin kanssa pihaan. Asiallisesti purkivat ensin piipun pellit pois ja suojasivat huoneiston puolella tulisijojen ympäristöt, ettei tule roiskeita ja pölyjä.

Tapio työskentelee toimitusjohtajana Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueella valokuituverkkoja rakentavassa yrityksessä, Kuuskaista Oy:ssä. Työnkuvansa vuoksi Tapio on oppinut kiinnittämään huomiota myös työturvallisuuteen liittyviin asioihin.

– Lujahormin miehet tekivät työnsä erittäin ammattitaitoisesti. Erityisesti turvavälineiden käyttö ja suojavaatteet olivat hyvät ja kunnossa. Oli kypärät ja kiinnitykset sekä nosturissa että kattotyöskentelyvaiheessa.

Tyypillisen 50-luvun rintamamiestalon savuhormien saneeraus kestää yhden työpäivän. Saarisen talo saatiin myös valmiiksi ennen illan pimenemistä.

– Erittäin nopeaa ja semmoista ammattimaista työskentelyä. Miehet eivät tehneet turhaa työtä, eli ei tarvinnut edestakaisin juoksennella. Jälkisiivous oli varsin mallikasta. Kaikki siivottiin, mitä ulkona ja sisällä tapahtui. Perheen naisväkikin tyytyväinen, ettei jäänyt jälkiä.

“VARAAVA TAKKA EI ENÄÄ PÄÄSTELE SAVUJA SISÄLLE”

Savupiippu on käyttökunnossa kolmen vuorokauden kuluttua massakorjauksesta. Savupiipun korjauksen jälkeen vuodot saadaan tukittua ja rakenne lujitettua. Yleensä se näkyy vedon parantumisena. Paloturvallisuusriskit saadaan samalla minimoitua.

– Kyllä se nimenomaan on tämä, että itsellä turvallinen olo kun tietää, että tulevia vuosia varten hormit on kunnossa. Ei tarvi pelätä, että mitään yllätyksiä tulisi ja joutuisi isompiin korjaustöihin.

– Meillä käytettävyys parani. Esimerkiksi keskimmäisessä kerroksessa varaava takka ei enää päästele savuja sisälle, kun lisää puita tai sytyttää. Veto säilyy piippuun päin, eikä savu karkaa huoneistoon.

“AVAIMET KÄTEEN – EI YLLÄTYKSIÄ JA LISÄKUSTANNUKSIA”

Tapio on tyytyväinen Lujahormin toimintaan. Erityisen paljon Tapio arvostaa yrityksiä, jotka eivät aiheuta yllätyksiä ja lisäkustannuksia.

– Ammattitaitoiset kaverit ja luotettava tapa toimia. Kun antavat tarjouksen, niin tarjous pitää ja ei tule yllätyksiä ja lisäkustannuksia. Selkeä avaimet käteen toteutus ja itse ei tarvitse mitään muuta tehdä kuin maksaa lasku. Lujahormin hinta on kohtuullinen kaikki vaiheet ja työ huomioonottaen.

Haastattelu ja artikkelin kirjoitus: Suomen Asiakaskokemukset

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.