VIDEO Kauno Välivaara: ”Lujahormin homma tuntui asiallisemmalta ja kaikki käytiin perusteellisemmin läpi.”

kokemuksia-lujahormi-keski-suomi

Jyväskyläläinen Kauno Välivaara on asuttanut perheineen vaimonsa lapsuuden kotitaloa 13 vuotta. Vanhaan taloon on tehty paljon remonttia. Viimeisin remontti, savupiipun korjaus, toteutettiin alueen nuohoojan pyynnöstä.

– Tähän taloon ollaan muutettu kun tutustuin vaimoon aikoinaan. Talo on vanhempi ja paljon olen itsekin tehnyt remonttia. Ulkoverhous, ikkunat ja katto on uusittu ja sitten lisälämmöneristettä laitettu.

Tyylikkäästi sisustetun olohuoneen keskiössä on vasta valmistunut takka. Takka on suunniteltu lämmityskäyttöön, mutta tunnelman takia sen paikka vaihdettiin uusimisen yhteydessä seinän toiselle puolelle olohuoneeseen.

– Puita menee meillä vuodessa paljon. Sauna on puulämmitteinen, alakerrassa on takka ja nyt tässä yläkerrassakin. Omalta tontilta on puut saatu ja naapurilta ostin kaadetut pihapuut.

Savupiipun purkaminen tuntui käsittämättömältä

Tulisijoja käytetään Välivaaralla päivittäin ja savupiippu on vuosien aikana kulunut etenkin yläosasta. Alueen nuohooja oli huomauttanut savupiipun heikosta kunnosta ja kehottanut korjaustoimenpiteisiin vuoden sisällä.

– Nuohoojan alkuperäinen ajatus oli, että olisi pitänyt purkaa savupiippua, mutta se kuulosti minusta käsittämättömältä. Netistä katselin erilaisia korjaustapoja.

Kaunon mielestä hormien pinnoitus kuulosti järkevältä vaihtoehdolta ja hän tutustui useampaan Keski-Suomen alueella toimivaan yritykseen.

– Näitä tekeviä yrityksiä oli pari kappaletta. Ne katoin läpi ja sitten päädyttiin Lujahormiin. Muilla oli vähän samaa tyyliä, mutta Lujahormin homma tuntui asiallisemmalta ja kaikki käytiin perusteellisemmin läpi.

Syyskuussa Välivaaran savupiippu massakorjattiin Lujahormin toimesta. Kauno ei ole katunut valintaansa.

– Sehän sujui suunnitelmien mukaan. Kun tulivat tähän aamusta niin päivä siinä vierähti. Kaikki tarkastukset tekivät ja putsasivat mitä putsattavia oli. Toimi hyvin. Ei ole mitään moittimista. Kaikki meni silleen kun oli puhuttukin.

– Pari kolme päivää niin sen jälkeen sai aloittaa polttamaan tulisijoissa pikkuhiljaa. Kyllähän siinä huomasi, että veto kyllä parani entisiin aikoihin.

Lujahormin palveluun tyytyväinen Kauno suosittelee mielellään Lujahormia muillekin vastaavassa tilanteessa olevalle.

– Suosittelen jos samaisista aiheista tulee juttua. Homma toimi ja päivä meni, mutta kyllähän tuommoseen hommaan päivä meneekin. Ei ole kyllä valittamista.

Haastattelu ja artikkelin kirjoitus: Suomen Asiakaskokemukset

Kuuntele Kaunon ajatuksia videolta

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.