VIDEO: ”Savupiipun korjaus hälvensi pelkoa tulipalosta”

kokemuksia-lujahormi-ikkala

Matti Ikkala asuu vuonna 1950 valmistuneessa omakotitalossa Saarijärvellä. Matti huolestui saunan kiukaan hormin kunnosta, kun puukiuasta lämmitettäessä savua nousi myös viereisestä hormista. Tulipalon riski pelotti. Ratkaisu tilanteen korjaamiseksi oli Lujahormin toteuttama hormin massakorjaus.

Matti Ikkala on asunut koko ikänsä Saarijärvellä. Hän teki pitkän uran eläinlääkärinä, kunnes jäi eläkkeelle vajaat kaksi vuotta sitten. Nykyiseen kotiinsa Matti muutti hieman vajaat 30 vuotta sitten.

– Tullessa ei ollut kuin takka ja kellarin sauna puukiukaalla. Me teimme sitten puukiukaan keittiöön, jotta saisimme keittiöön luonnollista lämpöä, Matti kertoo.

Parisen vuotta sitten Matti huomasi saunaa lämmittäessään, että jostain syystä savua tuli myös viereisestä hormista. Hänelle tuli tunne, että kaikki ei ollut kohdallaan. Huoli mahdollisesta tulipalosta kasvoi. Jonkin aikaa Matti mietti ja suunnitteli erilaisia vaihtoehtoja hormin kunnostamiseksi, kunnes Lujahormin auto ajoi pihaan.

– Sitten tuli Lujahormi kehuskelemaan itseään. Ja onneksi tuli! Sain mielestäni parhaan avun, mitä tuohon piippuun oli mahdollista saada, Matti kiteyttää.

Massakorjaus oli yhden päivän työ

Lujahormi tutki ja selvitti yhdessä Matin kanssa hormin kunnon. Selvisi, että hormissa oli reikiä. Piipun kantavuuden ja yleisen kunnon kannalta paras ratkaisu tilanteen korjaamiseksi oli hormin massaus.

– Piipun päälle pantiin tukko ja saunaan tulet. Savua tuli viereisestä hormista ja monesta muustakin kohtaa. Silloin oli selvä, että pojat tänne vaan heti kun ehtivät, Matti kertoo.

Lujahormi pääsi töihin viikon sisällä. Massaus oli yhden päivän työ. Samassa yhteydessä Lujahormi laittoi piippujen päälle myös hatut, joita ei aiemmin ollut ollut. Työ sujui Matin mukaan hyvin. Asuminen ei häiriintynyt työn toteutuksesta.

– Arvelin, että työssä menisi pari-kolme päivää, mutta kaikkineen työhön taisi mennä noin 10 tuntia. Lujahormin pojat tekivät työnsä hyvin ja ripeästi. Eivät juosseet, mutta eivät laahustaneetkaan, Matti kuvailee.

– He tiesivät mitä tekevät, ei mennyt sormi suuhun!

Pelko tulipalosta hälveni

Työn valmistumisen jälkeen Lujahormi siivosi jälkensä. Piha ja sauna jäivät siistiksi. Matti on ollut työn lopputulokseen tyytyväinen. Hormi vetää vähintään yhtä hyvin kuin ennenkin. Matilla on nyt myös aiempaa turvallisempi olo.

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.